Antena 3 CNN Externe Stresul şi tensiunea, de vină pentru căderea părului

Stresul şi tensiunea, de vină pentru căderea părului

Stresul şi tensiunea, de vină pentru căderea părului
22 Iul 2008   •   23:10

Stresul şi tensiunea pot provoca pierderea părului şi apariţia cheliei, conform unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Luebeck. O echipă de fizicieni, condusă de profesorul Ralf Paus, a descoperit că reacţiile hormonale declanşate în situaţiile de stres pot contribui la pierderea părului, informează EarthTimes.org.

O mai mare concentrare de hormoni, precum cortizon şi testosteron, produsă în timpul stresului, afectează rădăcinile firelor de păr. "Aceasta conduce la accelerarea procesului de calviţie", a declarat Paus într-un interviu pentru revista farmaceutică Senioren Ratgeber din Germania. Un al doilea test efectuat pe şobolani la spitalul Berlin Charite a confirmat cele spuse de profesorul Ralf Paus. "Nu există o dovadă finală încă, dar este foarte posibil ca relaxarea să facă mult bine părului", a spus el.

Echipa din Luebeck a confirmat şi rezultatele unui test efectuat printre handbalişti în timpul Campionatului Mondial din 2007, dezvăluind că tensiunea mintală şi efortul fizic au condus la o eliberare mai mare a hormonilor de stres, ajungându-se astfel la situaţia în care atleţii profesionişti au început să îşi piardă părul.

Antena3.ro

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close