Antena 3 CNN Externe Studenţii din Belgrad protestează în centrul Capitalei

Studenţii din Belgrad protestează în centrul Capitalei

Studenţii din Belgrad protestează în centrul Capitalei
18 Feb 2008   •   13:28

Sârbii nu renunţă la protestele de stradă, după declararea independenţei Kosovo. Studenţii din Belgrad au organizat o manifestaţie de amploare în piaţa centrală din capitală şi cer anularea declaraţiei de independenţă, proclamată duminică după-amiază la Priştina. Sute de tineri au ieşit şi duminică seară pe străzile Belgradului. Ţintele violenţelor au fost clădirea Ambasadei Statelor Unite şi Ambasada Sloveniei, ţară care deţine preşedinţia Uniunii Europene. Zeci de oameni au fost răniţi. Între timp, Serbia a luat primele măsuri împotriva liderilor kosovari.

Poliţia sârbă a lansat acuzaţii în justiţie împotriva preşedintelui Kosovo, Fatmir Sejdiu, a premierului Hashim Thaci şi a preşedintelui Parlamentului de la Priştina, pentru că au ?organizat proclamarea unui stat fals pe teritoriul sârb?. Potrivit acuzaţiilor, cei trei lideri ?au comis un act penal împotriva ordinii constituţionale şi securităţii Serbiei?, prin proclamarea independenţei Kosovo.

Şi Sârbii din Kosovo au ieşit în stradă, luni după-amiază, ca să denunţe proclamarea independenţei provinciei. La Mitroviţa, sute de oameni s-au adunat în piaţa Sumadia. De aici au mărşăluit spre centrul oraşului, unde se află podul care desparte Mitroviţa în două: partea de nord, locuită de sârbi, şi partea sudică, unde majoritari sunt albanezii.

Antena 3

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close