Antena 3 CNN Externe Studiu: bărbaţii, mai pricepuţi decât femeile în detectarea infidelităţii

Studiu: bărbaţii, mai pricepuţi decât femeile în detectarea infidelităţii

Studiu: bărbaţii, mai pricepuţi decât femeile în detectarea infidelităţii
07 Noi 2008   •   22:08

În ciuda părerii generale, bărbaţi s-au dovedit a fi mai buni decât femeile la detectarea infidelităţii. Există, totuşi, şi o parte negativă evidenţiată de acest studiu: paranoia. Bărbaţii le suspectează pe partenerele lor chiar şi atunci când acestea sunt fidele, informează The Independent.
Studiul a fost realizat cu ajutorul a 203 de cupluri heterosexuale. Acestea au oferit detalii referitoare la situaţiile de infidelitate din relaţie. Potrivit informaţiilor furnizate de cupluri, bărbaţii sunt campioni la două lucruri: înşelat şi descoperirea infidelităţii.
29% dintre bărbaţi au recunoscut că şi-au înşelat parterele cel puţin o dată şi numai 18,5 % dintre femei au mărturisit că ar fi avut relaţii cu alţi bărbaţi decât iubiţii lor.
Paul Andrews, de la Universitatea Virginia Commonwealth din Richmond a declarat: "Dacă toate persoanele chestionate au fost sincere, bărbaţii s-au dovedit a fi mai pricepuţi decât femeile în detectarea infidelităţii. Totuşi, bărbaţii aveau tendinţa de a-şi suspecta partenerele de infidelitate chiar şi atunci când nu era cazul." Acesta a mai adăugat:"Dacă bărbaţii sunt mai dibaci în descoperire infidelităţii, femeile o pot ascunde mai bine."
Antena3.ro

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close