Antena 3 CNN Externe Studiu: Bărbaţii se simt mai tineri decât femeile

Studiu: Bărbaţii se simt mai tineri decât femeile

Studiu: Bărbaţii se simt mai tineri decât femeile
05 Dec 2008   •   21:44

Potrivit unui studiu sociologic publicat în Journals of Gerontology, persoanele în vârstă, în special bărbaţii, se simt cu 13 ani mai tineri decât sunt în realitate. Studiul, realizat de Max Planck Institute for Human Development din Berlin, a mai arătat că bărbaţii se simt mai tineri decât femeile.
Studiul a fost realizat pe un eşantion de de 516 bărbaţi şi femei cu vârsta de peste 70 de ani, pe o perioadă de şase ani.
Jacqui Smith, profesor de psihologie la Universitatea Michigan din Statele Unite, principalul autor al studiului, a declarat:?"În general, oamenii se simt mult mai tineri decât sunt în realitate. Poate că sentimentul de a fi cu 13 ani mai tânăr reprezintă iluzia optimă a bătrâneţii".
Smith a adăugat:"Femeile se consideră mai în vârstă cu patru ani decât bărbaţii. Unul din motivele probabile este acela că femeile sunt în general mai conştiente decât bărbaţii de modul în care arată, în special din cauza stereotipurilor negative folosite de oameni pentru a descrie bătrâneţea".
Iniţial, bărbaţii au foat mai mulţumiţi decât femeile de vârsta lor. Pe termen lung, însă, nivelul lor de satisfacţie s-a redus în comparaţie cu cel al femeilor. Acelaşi studiu a arătat că persoanele care se simt mai tinere prezintă un risc mai scăzut de deces decât cele care se simt bătrâne, în condiţiile în care starea de sănătate şi vârsta sunt aceleaşi.
Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close