Antena 3 CNN Externe Studiu: Copiii născuţi toamna, mai expuşi riscului de a se îmbolnăvi de astm

Studiu: Copiii născuţi toamna, mai expuşi riscului de a se îmbolnăvi de astm

Studiu: Copiii născuţi toamna, mai expuşi riscului de a se îmbolnăvi de astm
21 Noi 2008   •   18:38

Copiii care se nasc toamna sunt cu 30% mai expuşi riscului de a deveni astmatici, informează Mediafax. Acesta este rezultatul unui stdiu efectuat cu ajutorul a 95.000 de registre medicale aparţinând bebeluşilor şi mamelor lor din statul american Tennessee.
Tina Hartert, directorul centrului Asthma Research din cadrul Universităţii Vanderbilt (SUA). A declarat:"Toţi bebeluşii sunt expuşi acestui risc, iar el poate fi prevenit". Toţi bebeluşii care au luat parte la realizarea studiului erau mai expuşi riscului de a deveni astmatici dacă sufereau de bronhiolită, o infecţie a căilor pulmonare cauzată de virusul sinciţial respirator (RSV). Însă, copiii născuţi în timpul toamnei prezentau cel mai mare risc.
Majoritatea copiilor sunt infectaţi cu RSV în jurul vârstei de 3-6 luni. De cele mai multe ori, afecţiunea este vindecată fără complicaţii serioase. Anumiţi copii sunt predispuşi să se îmbolnăvească din cauza factorilor genetici.
Cea mai eficienţă soluţie pentru rezolvarea acestei probleme ar fi elaborarea unui vaccin. În prezent, mai multe companii farmaceutice lucrează la obţinerea unui remediu care să poată fi folosit împotriva virusului RSV.
Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close