Antena 3 CNN Externe Studiu: Femeile în roşu chiar au mai mult succes la bărbaţi

Studiu: Femeile în roşu chiar au mai mult succes la bărbaţi

Studiu: Femeile în roşu chiar au mai mult succes la bărbaţi
29 Oct 2008   •   11:44

În caz că o femeie doreşte să înnebunească un bărbat ar trebui să se îmbrace în roşu. Un studiu realizat în SUA a tras această concluzie. Astfel bărbaţii au calificat unele femei prezentate în fotografii ca fiind mai atractive sexual dacă erau îmbrăcate în roşu sau într-un cadru roşu.
Stdiul realizat de profesorul Andrew Elliot de la Universitatea Rochester, New York, pare s[ confirme ce ştia o lume întreagă- roşul este culoarea dragostei.
Pe baza similitudinii cu primatele, cercetătorul arăta că rezultatele s-ar putea explica prin moştenirea genetică. La unele specii de babuini sau cimpanzei, de exemplu, masculii sunt atraşi de femelele la ovulaţie prin ?adoptarea? culorii roşii.
Studiul efectuat pe mai mult de 100 de bărbaţi a inclus o serie de fotografii cu femei ce trebuiau notate în ce priveşte cât de frumoase sunt, dacă vor să le sărute sau dacă vor să facă sex cu ele. Desi era aceeaşi fotografie şi aceeaşi femeie, bărbaţii o găseau mai atractivă când era încadrată de un chenar roşu, comparativ cu chenarele gri, albe sau alte culori.
În alte fotografii, rochia aceeaşi femei a fost colorată digital în roşu sau albastru. Din nou bărbaţii au ales roşul. La întrebarea cât ar fi dispuşi să cheltuiască, respondenţii au dat mereu o sumă mai mare de bani pe femeia în roşu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close