Antena 3 CNN Externe Studiu: Muncile casnice scad riscul apariţiei cancerului mamar

Studiu: Muncile casnice scad riscul apariţiei cancerului mamar

Studiu: Muncile casnice scad riscul apariţiei cancerului mamar
31 Oct 2008   •   18:01

Săpatul în grădină, lustruitul podelelor, spălatul ferestrelor. Potrivit unui studiu publicat în revista Breast Cancer Research, toate aceste activităţi reduc cu o treime riscul apariţiei cancerului mamar. Sarcinile casnice mai uşoare, precum manevrarea aspiratorului şi zugrăvitul pereţilor, sau sporturi mai lente, precum biliardul şi mersul pe jos, nu au aceleaşi efecte benefice, susţin specialiştii britanici.
În cadrul aceluiaşi studiu, cercetătorii britanici au mai demonstrat că formele de cancer mamar sunt mai puţin frecvente în cazul femeilor aflate la menopauză, dar care au dus o viaţă activă, informează BBC News. Studiul a fost realizat pe parcursul a 11 ani cu ajutorul a 32.000 de femei care au completat chestionare detaliate referitoare la activităţile fizice pe care le practică.
În cazul femeilor supraponderale nu s-a înregistrat nici o reducere a riscului de apariţie a cancerului mamar. Se pare că activităţile fizice intense sunt eficiente numai pentru femeile slabe şi care nu fumează. Pentru a reduce riscul de apariţie a cancerului mamar, care este cea mai frecventă formă de cancer la femei, experţii recomandă femeilor să facă exerciţii fizice de 30-40 de minute, de cinci ori pe săptămână.
Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close