Antena 3 CNN Externe Studiu: O cană de ciocolată caldă te poate face mai bun

Studiu: O cană de ciocolată caldă te poate face mai bun

Studiu: O cană de ciocolată caldă te poate face mai bun
25 Oct 2008   •   12:27

Căldura fizică are strânsă legătură cu cea sufletească. Un studiu al profesorului John Bargh de la Universitatea Yale din Connecticut arată că ţinerea în mână a unei căni de ciocolată caldă te poate face mai binevoitor şi îţi poate umple, la propriu, sufletul de căldură."Căldura fizică ne poate face să percepem oamenii din jur ca fiind mai buni. În plus, obiectele calde pot schimba şi nouă comportamentul, transformându-ne în persoane mai generoase." a spus omul de ştiinţă.
Bargh, împreună cu Lawrence Williams de la Universitatea din Colorado au realizat o serie de experimente pentru a demostra legătura dintre temperatura fizică şi căldura sufletească. Mai multe persoane au fost rugate să ţină în mână o cană de ciocolată caldă şi să descrie trăsăturile unor alte persoane. La un test asemănător au fost supuse şi alte persoane, numai că de această dată au fost rugate să ţină în mână băuturi reci. Caracterizarea făcută de persoanele care ţineau în mână băuturi calde a fost una mult mai plăcută.
"O baie fierbinte. O cană fierbinte de ceai sau de cafea. O supă caldă. Nu este întâmplător faptul că toate aceste tipuri de activităţi ne produc plăcere ." au mai spus cei doi profesori.
Antena3.ro

×
Parteneri
Avertizare meteo ANM de vreme rea! 18 județe vizate de Cod galben
x close