Antena 3 CNN Externe Studiu: Planeta Marte a fost acoperită de un ocean

Studiu: Planeta Marte a fost acoperită de un ocean

Studiu: Planeta Marte a fost acoperită de un ocean
19 Noi 2008   •   13:53

În trecut, pe Marte a existat un ocean. Asta susţine o echipă ce cercetători, aducând şi dovezi cu care să demonstreze acest lucru. Satelitul Mars Odyssey al NASA a arătat că anumite minerale sunt mai abundente în zona mai joasă a planetei decât pe malurile regiunii. Iar zona pe care s-au sedimentat mineralele este foarte posibil să fie fundul unui ocean, informează Evenimentul Zilei.
Tot cu ajutorul satelitului Mars Global Surveyor al NASA, cercetătorii au construit o hartă tridimensională a scoarţei şi au identificat o zonă uriaşă, mai joasă, care sugera că un mare ocean ocupase o treime din suprafaţa Planetei Roşii.
Importanţa descoperirii constă în faptul că existenţa apei ar creşte semnificativ posibilitatea ca pe Marte să fi existat viaţă. Cercetătorii NASA au testat rezultatele iniţiale obţinute de Mars Global Surveyor, comparând densitatea de minereuri din zona joasă şi pe cea din maluri. Au descoperit o concentraţie de minerale mai mare în zona joasă şi foarte mică în zona înaltă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: NASA
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close