Antena 3 CNN Externe Studiu: Sindromul premenstrual afectează, în special, fumătoarele

Studiu: Sindromul premenstrual afectează, în special, fumătoarele

Studiu: Sindromul premenstrual afectează, în special, fumătoarele
16 Noi 2008   •   21:13

Femeile care fumează sunt de două ori mai predispuse la dezvoltarea sindromului premenstrual decât nefumătoarele. Elisabeth Bertone-Johnson, medic la Universitatea din Massachusetts, a prezentat, într-un interviu acordat Reuters, detaliile unui studiu realizat de ea cu privire la efectele fumatului asupra instalării sindromului premenstrual.
"Rezultatele obţinute au întărit convingerea potrivit căreia fumatul creşte riscul unui sindrom premenstrual în forme moderate sau crescute" a spus Bertone-Johnson.
Sindromul premenstrual se manifestă prin dureri de spate, balonări, tensiuni în zona sânilor care sunt determinate de un dezechilibru hormonal. Mai mult de 20% dintre fumătoare au declarat că sindromul premenstrual le afectează atât viaţa de cuplu, cât şi activitaţile cotidiene.
Nicotina modifică nivelul hormonilor din organismul femeilor."Nivelele estrogenului, progesteronului, testosteronului şi ale altor hormoni care sunt în strânsă legătură cu sindromul premenstrual au de suferit în cazul femeilor care fumează. Anumite studii au dezvăluit că fumătoarele au menstruaţii mai scurte şi neregulate, spre deosebire de nefumătoare. De asemenea, fumatul poate micşora nivelul de vitamina D din organism, un factor favorizant apariţiei PMS", a mai precizat Bertone-Johnson.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close