Studiu: strugurii ajută la scăderea tensiunii arteriale și la prevenirea infarctului

29 Oct 2008   •   17:46
Studiu: strugurii ajută la scăderea tensiunii arteriale și la prevenirea infarctului
Pe lângă faptul că sunt gustoși, strugurii au proprietăți care ajută la scăderea tensiunii arteriale și care previn infarctul. Descoperirea a fost realizată de cercetătorii americani care susțin că o substanță aflată în struguri ajută la îmbunătățirea funcțiilor cardiovasculare.
Mitchell Seymour, cercetător al Univesității din Michigan, a făcut această descoperire cu ajutorul unor șoareci de laborator. O parte dintre aceștia au fost hrăniți cu prafuri provenite de la struguri deshidratați și altor șoareci li s-a administrat, pe lângă praful din struguri, și o mâncare sărată. După 18 săptămâni, șoarecii a căror dietă era compusă integral din praful de struguri aveau tensiunea mult mai mică decât ceilalți. În plus, inima acestora era mult mai sănătoasă.
Doctorul Seven Bolling de la Universitatea din Michigan a declarat:?Tensiunea scăzută a șoarecilor care au fost hrăniți cu prafuri din struguri a fost determinată exclusiv de dieta lor?. Acesta a mai adăugat că, precum roșiile și ceaiul verde, strugurii conțin o substanță care ajută la scăderea tensiunii.
Și mai interesant este faptul că din ce în ce mai mulți producători de alimente doresc să sponsorizeze astfel de teste din dorința de a arăta beneficiile pe care le au produsele lor. Alte astfel de studii, sponsorizate de producătorii de ciocolată, au demonstrat efectele pozitive pe care cacaoa le are asupra funcțiilor inimii.
Antena3.ro

x close