Antena 3 CNN Externe SUA. 13 oficiali guvernamentali, acuzaţi de corupţie

SUA. 13 oficiali guvernamentali, acuzaţi de corupţie

SUA. 13 oficiali guvernamentali, acuzaţi de corupţie
11 Sep 2008   •   20:01

Scandal de proporţii la Washington. 13 oficiali guvernamentali de rang înalt sunt acuzaţi de corupţie. Potrivit anchetatorilor federali, aceştia ar fi avut relaţii amoroase cu angajaţi ai unor importante companii energetice, de la care au primit sume de bani, dar şi cadouri costisitoare.

Oficialii aveau pe mână fonduri de miliarde de dolari. Sarcina lor era să supravegheze modul în care fac afaceri mai multe companii energetice importante de pe piaţa americană. Anchetatorii federali au aflat că oficialii de rang înalt au avut parte de bani, cadouri, chiar şi de favoruri sexuale din partea unor angajaţi ai respectivelor firme. Ei au mai primit excursii gratuite, bilete la concerte şi chiar lecţii gratuite de snow-boarding.

"Problema nu e că nu şi-au făcut datoria. Problema e că nu şi-au îndeplinit obligaţiile pentru că au fost în pat, la propriu, cu industria pe care trebuiau să o supravegheze. 13 foşti şi actuali oficiali din Departamentul american de Interne sunt cercetaţi. A fost nevoie de doi ani şi de fonduri de peste cinci milioane de dolari pentru ca anchetatorii federali sã finalizeze dosarul", a declarat un anchetator.

Observator
 

×
Parteneri
Rezultatele anchetei în cazul pacienților morţi la Spitalul Pantelimon
x close