Antena 3 CNN Externe SUA. 2 zile până la alegerile preliminare (VIDEO)

SUA. 2 zile până la alegerile preliminare (VIDEO)

SUA. 2 zile până la alegerile preliminare <font color=red>(VIDEO)</font>
02 Feb 2008   •   13:16

Mai sunt doar două zile până la alegerile primare din peste 20 de state americane, iar candidaţii se folosesc de fiecare ocazie pentru a-şi atrage electoratul. În tabăra republicană, marii rivali sunt John McCain şi Mitt Romney. În cea democrată, Barack Obama pare îşi fi găsit un grup de suporteri tocmai în Irlanda. Locuitorii unui orăşel susţin că au descoperit originile irlandeze ale senatorului de Illinois.

Fiecare candidat a reuşit să câştige fie sprijinul unor politicieni, fie al unor publicaţii, însă cel mai important rămâne electoratul. Senatorul de Arizona John McCain a lansat un ultim apel la alegători.

"Trebuie să câştigăm cursa de marţi şi am nevoie de ajutorul vostru, pentru asta, am nevoie să vă prezentaţi la urne", a spus Barack Obama. Senatoarea de New York Hillary Clinton şi-a făcut campanie în California, unul dintre statele cu miză importantă.

"Campania aceasta se rezumă la doi candidaţi şi am fost mândră să stau aici, cu voi privind, şi să ştiu că, indiferent a cui va fi victoria, vom schimba istoria, vom schimba viitorul Americii", a spus Hillary Clinton.

Ziua de marţi este cea mai importantă din calendarul alegerilor pentru desemnarea candidaţilor republican şi democrat la Casa Albă. Alegeri primare vor fi organizate în 24 de state, iar cel care obţine cele mai multe voturi are, în principiu, cele mai mari şanse de a obţine învestitura partidului din care face parte. -

Antena 3

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close