Antena 3 CNN Externe SUA. Atac armat la Universitatea Illinois. 5 morţi şi 16 răniţi

SUA. Atac armat la Universitatea Illinois. 5 morţi şi 16 răniţi

SUA. Atac armat la Universitatea Illinois. 5 morţi şi 16 răniţi
15 Feb 2008   •   08:35

Atac armat la Universitatea de Nord din statul american Illinois. 5 oameni au fost împuşcaţi mortal şi 16 au fost răniţi, după ce un bărbat înarmat a deschis focul într-o sală de clasă. Atacatorul, la rândul lui student, s-a sinucis. În urma incidentului, cursurile au fost anulate, iar universitatea a fost închisă. Incidentul s-a petrecut în timpul unui curs de geologie, la care asistau în jur de 140 de studenţi. Un individ care avea un pistol şi o armă automată a deschis focul în sala de curs. Mai multe persoane au fost rănite, 3 dintre ele suferind răni grave la cap.

Poliţia a confirmat la scurt timp după incident că atacatorul este mort. Cel puţin 20 de ambulanţe au fost aduse la faţa locului, iar spitalele din zonă au fost alertate.

Universitatea de Nord din Illinois, aflată la circa 100 de kilometri de Chicago, este una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ din Statele Unite. În urma incidentului, cei 25.000 de studenţi au fost anunţaţi pe site-ului universităţii, să nu meargă la cursuri şi să iasă din campus.

Deşi poliţia a declarat că nu mai este niciun pericol, toate cursurile au fost anulate.

Incidentele armate din universităţile americane sunt foarte frecvente. Cel mai grav a fost atacul de anul trecut, de la Virginia Tech, când 32 de oameni au fost ucişi de un student, care apoi s-a sinucis.

Antena 3


×
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close