Antena 3 CNN Externe SUA. Barack Obama a mai pierdut un susţinător

SUA. Barack Obama a mai pierdut un susţinător

SUA. Barack Obama a mai pierdut un susţinător
15 Mar 2008   •   14:03

Candidatul la învestitura democrată pentru Casa Albă, Barack Obama, a fost nevoit să renunţe la sprijinul unui pastor baptist, celebru pentru declaraţiile sale controversate. Obama a luat această decizie după ce reverendul a declarat că Statele Unite sunt vinovate pentru atentatele de la 11 septembrie 2001.

Jeremiah Wright a fost pastorul lui Barack Obama timp de 20 de ani. Reverendul a devenit bine cunoscut pentru acuzaţiile lansate, de-a lungul anilor, la adresa mai multor administraţii americane, dar şi pentru alte declaraţii controversate. Una dintre acestea a adus însă prejudicii imaginii candidatului democrat pentru Casa Albă. Pastorul Wright a declarat că Statele Unite sunt vinovate pentru atentatele de la 11 septembrie 2001, pentru că au bombardat atâtea ţări, la rândul lor. ?Am bombardat Hiroshima, am bombardat Nagasaki şi am ucis mult mai multe persoane decât cele câteva mii de la New York şi Pentagon?, a spus acesta.

Reacţia senatorului de Illinois nu a întârziat să apară. Pe site-ul său oficial, Barack Obama a declarat că denunţă orice comentarii care aduc prejudicii ţării şi aliaţilor ei. Nu este pentru prima oară când senatorul de culoare pierde un susţinător important. Săptămâna trecută, o consilieră a demisionat, după ce a declarat că rivala lui Obama, fosta Primă Doamnă Hillary Clinton, este un monstru.

Antena 3

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close