Antena 3 CNN Externe SUA. Barack Obama este preferatul tinerilor la Casa Albă

SUA. Barack Obama este preferatul tinerilor la Casa Albă

SUA. Barack Obama este preferatul tinerilor la Casa Albă
01 Feb 2008   •   08:51

Senatorul Barack Obama este favoritul tinerilor din America. Participarea sa la campania electorală de anul acesta a adus un număr record de tineri la vot, faţă de 2004. Analiştii spun că electoratul între 18 şi 29 de ani l-ar putea ajuta pe Obama să câştige la alegerile de pe 5 februarie. Staff-ul de campanie al senatorului Barack Obama a organizat joi o întâlnire a acestuia cu tinerii lui susţinători. Atmosfera a fost de-a dreptul incendiară.

L-au votat în alegerile primare din Iowa şi Carolina de Sud. Acum, pe măsură ce se apropie alegerile prezidenţiale, tinerii din America îşi doresc tot mai mult să-l vadă pe Barack Obama la Casa Albă.

Studenţii explică şi ce i-a atras la Barack Obama. ?Este relativ tânăr în comparaţie cu ceilalţi candidaţi. Asta în primul rând. Apoi, e onest, e deschis?, spune un student din Iowa.

Voturile tinerilor vor conta mult la alegerile din 5 februarie, desfăşurate în 22 de state americane. La începutul săptămânii viitoare, partidele vor nominaliza candidaţii oficiali la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Antena 3

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close