Antena 3 CNN Externe SUA. Barack Obama nu se găbeşte în alegerea vicepreşedintelui

SUA. Barack Obama nu se găbeşte în alegerea vicepreşedintelui

SUA. Barack Obama nu se găbeşte în alegerea vicepreşedintelui
06 Iun 2008   •   08:57

Candidatul democrat, Barack Obama a anunţat că nu se grăbeşte să-l numească pe cel pe care îl va susţine pentru fotoliul de vicepreşedinte. El şi-a început deja campania pentru Casa Albă, în statul Virginia. Un act de curaj, s-ar putea spune, pentru că Obama a ales să se lanseze din nou în cursa electorală, într-un stat dominat de republicani.

Barack Obama s-a întâlnit cu susţinătorii săi în oraşul Bristol din statul Virginia, unde nici un candidat democrat nu a mai câştigat alegerile din 1964. Apropiaţii lui Obama spun că senatorul de Illinois care ţinteşte fotoliul prezidenţial are chiar o strategie în acest sens.

El îşi va concentra campania electorală pe atragerea de partea sa a electoratului din statele predominant republicane. Democratul mai are de pus la punct un aspect important al campaniei, şi anume cine va fi partenerul său de campanie pentru funcţia de vicepreşedinte.

?Sunt foarte mândru că am câştigat, sunt mândru că America mi-a dat această ocazie pentru că, e evident un semn că această ţară a crescut enorm. Însă mai avem multe de făcut?, a spus Barack Obama.

Acesta a declarat însă că nu se grăbeşte să facă o alegere în privinţa vicepreşedintelui. Pe de altă parte, presa americană a anunţat că senatorul de Iilinois i-a făcut aseară o vizită lui Hillary Clinton.

Americanii se aşteaptă ca fost primă doamnă să se retragă sâmbătă din cursa electorală şi să anunţe că îl sprijină pe Barack Obama. Viitorul politic al lui Hillary Clinton este încă incert.

Surse din stafful ei de campanie au declarat că fosta primă doamnă nu e interesată de postul de vicepreşedinte.

Antena 3

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close