Antena 3 CNN Externe SUA. Fostul primar al New York-ului a ieşit din cursa pentru Casa Albă

SUA. Fostul primar al New York-ului a ieşit din cursa pentru Casa Albă

SUA. Fostul primar al New York-ului a ieşit din cursa pentru Casa Albă
30 Ian 2008   •   19:07

Ziua abandonurilor pentru politicienii americani implicaţi în campania prezidenţială. Democraţii l-au pierdut miercuri pe John Edwards, rămânând în cursă doar cu Hillary Clinton şi Barack Obama. Din rândul republicanilor, s-a retras Rudy Giuliani, fost primar al New York-ului şi singurul candidat mai cunoscut de electorat. Pentru fostul primar al New York-ului, înfrângerea din statul Florida, a fost decisivă.

"Când candidezi pentru preşedinţia Statelor Unite te gândeşti la calităţile de care ai nevoie în această funcţie. Cineva pe care să poţi conta în momente de criză, cineva cu o viziune în privinţa provocărilor cu care se confruntă naţiunea, cineva cu voinţa şi perseverenţa de a-şi vedea îndeplinite marile obiective. Evident, am crezut că eu sunt acea persoană. Alegătorii au fost însă de altă părere", a declarat Giuliani.

După retragere, Rudy Giuliani a anunţat că îl va sprijini în campanie pe bunul său prieten, John McCain. Victorios în Florida, McCain ar putea deveni cap de listă în rândul candidaţilor republicani.

Fostul senator de Carolina de Nord John Edwards s-a retras din cursa pentru alegerile prezidenţiale din Statele Unite. Edwards nu a câştigat, până acum, alegerile primare din cadrul partidului său în niciunul dintre cele patru state unde au fost organizate. S-a clasat întotdeauna pe locul trei, după Barack Obama şi Hillary Clinton.

John Edwards a participat de două ori la cursa pentru Casa Albă. Fostul senator încă nu a anunţat pe care dintre cei doi colegi de partid îl va susţine pentru candidatura democrată în cursa prezidenţială.

Antena 3

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close