Antena 3 CNN Externe SUA lovită de incendii şi inundaţii. Mii de oameni au fost evacuaţi

SUA lovită de incendii şi inundaţii. Mii de oameni au fost evacuaţi

SUA lovită de incendii şi inundaţii. Mii de oameni au fost evacuaţi
23 Iun 2008   •   14:32

Starea de urgenţă a fost declarată în nordul statului american California, unde pompierii încearcă să stingă peste 400 de incendii de vegetaţie. Peste 150 de locuinţe au fost evacuate la sud-vest de capitala statului California, Sacramento. Mii de hectare de vegetaţie au fost mistuite de flăcări. Autorităţile au mobilizat echipaje de intervenţie suplimentare, pentru a face faţă dezastrului. Chiar şi aşa, oficialii se plâng că nu au suficiente resurse pentru a trimite oameni la fiecare incendiu în parte.Mii de oameni au fost deja evacuaţi din calea flăcărilor.

Pagubele se ridică deja la câteva milioane de dolari. Cele mai multe incendii au fost provocate de fulgere, în timpul unor furtuni produse la sfârşitul săptămânii trecute. Meteorologii nu au veşti bune deocamdată. Valul de căldură va continua să afecteze întreg statul şi în cursul acestei săptămâni.

Starea de alertă a fost declarată şi în statul Missouri, lovit însă de inundaţii. Sute de oameni au fost evacuaţi din calea apelor, în timp ce zeci de case au fost distruse complet. În ultimele săptămâni, mai multe state din centrul şi vestul Statelor Unite s-au confruntat cu ploi torenţiale, care au provocat cele mai grave inundaţii din ultimii 15 ani. Cel puţin 24 de persoane au murit, iar alte câteva mii au rămas fără locuinţe.

Antena 3

×
Parteneri
Elena Mateescu, şefa ANM, anunță ploi însemnate și frig, în mare parte din țară
x close