Antena 3 CNN Externe SUA, lovită din nou de tornade. Opt oameni au murit în Iowa şi Minnesota

SUA, lovită din nou de tornade. Opt oameni au murit în Iowa şi Minnesota

SUA, lovită din nou de tornade. Opt oameni au murit în Iowa şi Minnesota
26 Mai 2008   •   11:22

Mai multe furtuni şi tornade au lovit, duminică, statele americane Iowa şi Minnesota. Opt oameni au murit, iar zeci de case au fost distruse. Sute de mii de locuitori au rămas fără curent electric, după ce cablurile de înaltă tensiune au fost doborâte la pământ.

Numai în statul Iowa, şapte oameni au murit în urma tornadei şi alţi 50 au fost răniţi, potrivit publicaţiei online kansascity.com. Zeci de maşini au fost distruse, iar copacii au fost doborâţi la pământ. Oamenii aşteaptă acum ajutorul autorităţilor. Oficialii locali au ordonat deschiderea unor adăposturi pentru sinistraţi.

Şi în statul Minnesota, o furtună puternică a avariat zeci de case. Un copil de doi ani a fost ucis, iar fratele său grav rănit. Peste 150 de case au fost distruse şi alte sute de locuinţe au fost evacuate, din cauza pericolului reprezentat de stâlpii de electricitate căzuţi şi de conductele de gaz avariate.

Peste o sută de oameni au murit în urma tornadelor produse, anul acesta, în Statele Unite. Este cel mai grav bilanţ din ultimii zece ani.

Antena 3

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close