Antena 3 CNN Externe SUA. Marş de protest faţă de ?genocidul cultural? din Tibet (VIDEO)

SUA. Marş de protest faţă de ?genocidul cultural? din Tibet (VIDEO)

SUA. Marş de protest faţă de ?genocidul cultural? din Tibet <font color=red>(VIDEO)</font>
15 Apr 2008   •   09:15

Manifestaţiile pentru independenţa Tibetului continuă în Statele Unite, în paralel cu vizita lui Dalai Lama. Luni, câteva sute de oameni au comemorat, la New York, o lună de la revolta din Tibet, soldată cu incidente sângeroase. Protestatarii au purtat pe străzile metropolei americane imitaţii de sicrie, pentru a reaminti victimele represiunii din Tibet. Organizaţiile tibetane din exil susţin că tulburările de luna trecută s-au soldat cu cel puţin 150 de morţi.

PROTESTE PENTRU INDEPENDENŢA TIBETULUI:  

Marşul de protest a pornit de la consulatul Chinei şi s-a încheiat la sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite. În semn de solidaritate cu călugării tibetani, unii participanţi aveau capul ras şi ornat cu lozinci de protest. Manifestanţii intenţionează să se adreseze şi marilor sponsori ai Jocurilor Olimpice de la Beijing, între care se numără şi mărci celebre din Statele Unite. Ei le vor cere să facă presiuni asupra guvernului chinez, pentru respectarea drepturilor omului.

În acest timp, Dalai Lama îşi continuă turneul pe coasta de vest a Statelor Unite. Liderul spiritual budist a declarat luni că în Tibet are loc ?o formă de genocid cultural?. Dalai Lama le-a cerut din nou tibetanilor să se abţină de la violenţă şi să nu tulbure desfăşurarea Jocurilor Olimpice. El a mărturisit că poziţia sa non-violentă este uneori contestată chiar de exilaţii tibetani şi că propriul său frate l-a calificat, din această cauză, drept "trădător".

Antena3.ro

×
Parteneri
Informaţii de ultimă oră despre starea de sănătate a lui Florin Piersic
x close