Antena 3 CNN Externe SUA. McCain s-a apropiat de Obama în sondaje, graţie clipurilor electorale negative

SUA. McCain s-a apropiat de Obama în sondaje, graţie clipurilor electorale negative

SUA. McCain s-a apropiat de Obama în sondaje, graţie clipurilor electorale negative
04 Aug 2008   •   22:58

S-au încins ecranele televizoarelor în cursa pentru preşedinţia Statelor Unite. Republicanul John McCain a recuperat diferenţa pe care o avea în sondaje rivalul său Barack Obama. Iar cheia succesului par să fie într-un clip electoral în care-l atacă pe Barack Obama. Mulţi americani au reacţionat surprinşi când au văzut clipul de campanie al lui McCain în care Obama e comparat cu Britney Spears şi Paris Hilton. După doar câteva zile şi-au dat seama că e o adevărată campanie negativă a republicanului care-l are ca ţintă pe rivalul său.

Aşa a apărut al doilea clip, cu Obama în chip de Moise. Oarecum luaţi şi ei prin surprindere, oamenii lui Obama au reacţionat şi au răspuns lui McCain cu aceeaşi monedă. "John McCain îl acuză pe Obama pentru preţurile la benzină? E aceeaşi politică veche!". Aşa a început războiul clipurilor electorale.

McCain a contraatacat cu un alt spot în care-l acuză pe Obama că s-a dus în Irak, dar i-a evitat pe răniţi. "A anulat vizita la soldaţii răniţi, pentru că, se pare, Pentagonul nu îi va permite să aducă şi camere video", a spus McCain. "Practică o politică a trecutului. El e John McCain. Atacurile sale la adresa lui Barack Obama? Mincinoase, false!", se arată în spotul lui Obama.

Criticat în presă, McCain a răspuns că e o campanie cu umor şi că războiul ar putea continua aşa până la alegerile care vor avea loc în noiembrie. Până la urmă, scopul scuză mijloacele. Cu ajutorul clipurilor negative, McCain a recuperat nouă procente în faţa lui Obama. În sondaje, are 44%, în timp ce Omaba, marele favorit are 45%.

Observator
 

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close