Antena 3 CNN Externe SUA. Mitt Romney a câştigat alegerile primare în Michigan

SUA. Mitt Romney a câştigat alegerile primare în Michigan

SUA. Mitt Romney a câştigat alegerile primare în Michigan
16 Ian 2008   •   07:48

Mitt Romney a câştigat alegerile primare organizate de republicani în statul american Michigan. Este prima victorie a fostului guvernator de Massachusetts în cursa pentru Casa Albă. Pe locul doi s-au clasat fostul senator de Arizona, John McCain şi pastorul baptist, Mike Huckabee. Din cauza unor divergenţe interne, democraţii nu au participat de data aceasta la alegerile din Michigan.

Rezultatul votului a provocat o explozie de bucurie printre susţinătorii lui Mitt Romney. Originar din Michigan, cu un tată fost guvernator al acestui stat, Mitt Romney a repurtat prima sa victorie în cursa pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie. Pe locul doi a ieşit fostul guvernator de Arizona, John McCain.

McCain a precizat că întrecerea din Michigan a arătat că republicanii nu se tem de luptă. Totodată, el le-a mulţumit cetăţenilor din Michigan care au venit prin frig şi zăpadă ca să-i susţină.

Calificat pe locul 3, pastorul baptist Mike Huckabee, câştigător în Iowa, a declarat că va lupta să câştige la alegerile următoare din Carolina de Sud. Peste şapte milioane de alegători, cu mult peste populaţiile statelor Iowa şi New Hampshire la un loc, s-au înscris pe listele electorale din Michigan.

Democraţii, în frunte cu Hillary Clinton şi Barack Obama, nu au participat la alegerile din Michigan, din cauza unor divergenţe din interiorul partidului. Ei vor concura sâmbătă, la alegerile primare organizate în statul Nevada.

Antena 3

×
Parteneri
România, la doar un procent distanţă de înghețarea pensiilor
x close