Antena 3 CNN Externe SUA. O companie susţine că a creat embrioni umani prin clonare

SUA. O companie susţine că a creat embrioni umani prin clonare

SUA. O companie susţine că a creat embrioni umani prin clonare
18 Ian 2008   •   11:51

O companie din Statele Unite a anunţat că a creat embrioni umani pornind de la celule epiteliale adulte. Compania Stemagen speră că prin această descoperire vor putea fi obţinute celule şuşă embrionare care vor trata maladii incurabile. Prin prelevarea unor celule ale pielii de la doi bărbaţi, cercetătorii susţin că au obţinut cinci embrioni umani.

În trei din cele cinci cazuri, cercetătorii au putut confirma cu certitudine că au obţinut clonele celor doi bărbaţi. Embrionii au fost distruşi în cursul procesului de verificare. "Deşi lucrarea reprezintă un pas important în dezvoltarea celulelor suşă pentru clonarea terapeutică, trebuie efectuate mai multe studii pentru a confirma rezultatele şi aplicaţiile lor", a indicat Andrew French, coordonatorul echipei de cercetători.

Unul din primele cazuri de clonare a unor embrioni umani a fost anunţat în anul 2005 de cercetătorii de la Universitatea din Newcastle, Marea Britanie. Şi în 2005 şi acum a fost folosită aceeaşi tehnică ca şi în cazul oii Dolly, primul mamifer clonat, născut în Marea Britanie, în 1997.

În 2004, coreeanul Hwang Woo-suk a susţinut că este primul care a produs embrioni umani clonaţi, din care a prelevat celule suşă embrionare. Studiile sale s-au dovedit a fi minciuni, iar cercetătorul a fost acuzat de fraudă.

"Deşi preliminare, rezultatele cercetărilor efectuate de Stemagen constituie un pas înainte important în dezvoltarea potenţială a unor linii de celule suşă pentru aplicaţii terapeutice", a spus Miodrag Stojkovic, coeditor al revistei Stem Cells.

Antena3.ro

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close