Antena 3 CNN Externe SUA. Peste 800 de noi incendii în California, în urma unei furtuni

SUA. Peste 800 de noi incendii în California, în urma unei furtuni

SUA. Peste 800 de noi incendii în California, în urma unei furtuni
25 Iun 2008   •   15:49

Peste 800 de noi incendii au izbucnit, în ultimele 48 de ore, în nordul statului american California. Potrivit autorităţilor locale, focarele au apărut în urma unei furtuni. Mai bine de patru mii de pompieri, ajutaţi de avioane şi elicoptere, au fost mobilizaţi pentru a lupta cu flăcările. Oficialii californieni au anunţat că 34 de regiuni diferite au fost afectate de incendii, izbucnite încă de săptămâna trecută.

Guvernatorul Arnold Schwarzenegger a vizitat zonele afectate şi a promis ajutor federal oamenilor evacuaţi din locuinţe. Oamenii, în special cei sensibili la fum, sunt sfătuiţi să nu iasă afară şi să îşi ţină copiii în case. Focul a afectat aproape 600 de kilometri pătraţi de teren. Zeci de case au fost, de asemenea, mistuite de flăcări.

Cel mai populat stat american, California se confruntã cu seceta, pentru al doilea an consecutiv. La începutul acestei luni, guvernatorul Schwarzenegger a decretat stare de urgenţă în regiunile din centrul statului.



Anul trecut, incendiile înregistrate în California au provocat decesul a opt persoane şi distrugerea a două mii de case. Mii de hectare de vegetaţie au fost mistuite de flăcări, iar 640.000 de oameni şi-au părăsit locuinţele. Pagubele au fost estimate la peste un miliard de dolari.

Antena 3

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close