Antena 3 CNN Externe SUA suspendă zborurile de testare a avioanelor F-35. Ce i-a determinat pe americani să ia această măsură

SUA suspendă zborurile de testare a avioanelor F-35. Ce i-a determinat pe americani să ia această măsură

SUA suspendă zborurile de testare a avioanelor F-35. Ce i-a determinat pe americani să ia această măsură
Sursa foto: Foto: amilitaryaircraft.blogspot.com
23 Feb 2013   •   16:29

Armata americană a suspendat zborurile de testare a noilor avioane de vânătoare de tip F-35, din cauza unor potenţiale probleme la motor. Măsura reprezintă un pas înapoi în cadrul acestui program afectuat de costuri prohibitive şi numeroase incidente tehnice, informează AFP.

Suspendarea este o "măsură de precauţie" luată în urma descoperirii unei fisuri la o lamă a turbinei unui motor al unui avion de tip F-35, la baza Edwards, în California (vest), porivit purtătoarei de cuvânt Kyra Hawn.

"Este prea devreme să ştim care va fi impactul acestei descoperiri asupra flotei în ansamblul ei, dar, ca măsură de precauţie, toate operaţiunile ce includ avioane de tip F-35 sunt suspndate până când vom şti exact ce a cauzat această fisură", se arată într-un comunicat.

Armata SUA dispune în prezent de 51 de avioane de tip F-35.

Pentagonul doreşte ca avionul de vânătoare de tip F-35 să înlocuiască actualele avioane de luptă aparţinând US Air Force, US Navy şi US Marines până la sfârşitul acestui deceniu.

Armata americană doreşte să producă 2.443 de avioane pentru ea şi alte câteva sute pentru opt parteneri internaţionali, care au investit în acest proiect, dar şi pentru alţi doi clienţi, şi anume Japonia şi Israelul.

Statele implicate în acest program sunt tot mai îngrijorate din cauza depăşirii costurilor şi întârzierilor de producţie.

 

×
Subiecte în articol: avion de vanatoare SUA armata SUA Pentagon
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close