Antena 3 CNN Externe ?Super-marţi? în SUA. Alegeri preliminare pentru Casa Albă (VIDEO)

?Super-marţi? în SUA. Alegeri preliminare pentru Casa Albă (VIDEO)

?Super-marţi? în SUA. Alegeri preliminare pentru Casa Albă <font color=red>(VIDEO)</font>
05 Feb 2008   •   09:46

Republicanul Mike Huckabee a câştigat cursa electorală din Virginia de Vest, în defavoarea concurenţilor John McCain şi Mitt Romney. Sunt primele rezultate din cursul mega-alegerilor din Statele Unite. Patru candidaţi sunt consideraţi în prima linie, dintre care vor rămâne doi: un republican şi un democrat. În tabăra republicană, senatorul de Arizona, John McCain, care şi-a asigurat victoriile în New Hampshire, Carolina de Sud şi Florida, este considerat marele favorit, cu un singur rival serios: fostul guvernator de Massachusetts Mitt Romney. Aşadar, va fi John McCain sau Mitt Romney versus Hillary Clinton sau Barack Obama.

Hillary Clinton şi Barack Obama se luptă pentru delegaţi în cea mai mare zi de vot din istoria curselor electorale primare. Primele secţii de vot s-au deschis la New York, la ora 13.00 ora României, iar ultimele se vor închide în California, la ora 6.00 miercuri dimineaţă.

Competiţia este foarte strânsă în ambele tabere şi nimeni nu riscă să prezică un rezultat. Candidaţii au străbătut întreaga ţară şi au cheltuit milioane de dolari pe reclame televizate pentru a atrage cât mai multe voturi.

În partidul democrat, potrivit ultimelor sondaje, Hillary Clinton păstrează, la nivel naţional, un avans minim asupra lui Barack Obama. Deşi marcată vizibil de oboseală, doamna Clinton şi-a continuat campania până în ultimul moment.

Senatorul de culoare a câştigat, însă, teren în state-cheie care vor vota, cum sunt California şi New Jersey. Obama a primit, în ultimele zile, sprijinul unor personalităţi ca senatorul Ted Kennedy şi actorul Robert de Niro -

Antena 3

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close