Antena 3 CNN Externe Supermarketurile din Marea Britanie ar putea furniza informaţii Guvernului despre imigranţii est-europeni

Supermarketurile din Marea Britanie ar putea furniza informaţii Guvernului despre imigranţii est-europeni

Supermarketurile din Marea Britanie ar putea furniza informaţii Guvernului despre imigranţii est-europeni
23 Apr 2008   •   13:53

Autorităţile din Marea Britanie doresc să utilizeze datele personale obţinute de supermarketuri de la clienţi pentru a strânge informaţii privind domiciliul imigranţilor care provin din Europa de Est, conform cotidianului Daily Telegraph.

„Toată lumea trebuie să mănânce şi cum majoritatea populaţiei cumpără hrana din supermarketuri, dacă vom afla câte persoane vizitează magazinele atunci vom realiza numărul de persoane din respectiva regiune” a afirmat Sir Simon Milton, preşedintele Asociaţiei Autorităţilor Locale (LGA). LGA a dat asigurări că datele furnizate de supermarketuri vor fi anonime, astfel ca Guvernul sa nu poată „spiona” obiceiurile de cumpărare ale oamenilor.

Un purtãtor de cuvânt al asociaţiei pentru drepturile omului Liberty a contestat eficienţa unei asemenea măsuri. „Cei din LGA cred că pot determina locaţia imigranţilor est-europeni după cantitatea de votcă achiziţionată? (...) Cu siguranţă ar fi mai indicat să întrebăm imigranţii, când sosesc în ţară, unde au de gând să locuiască”, a declarat acesta.

„Dacã oamenii oferă informaţii cu caracter personal companiilor private, nu trebuie, în nici un caz, să obligăm ca aceste informaţii să ajungă la autorităţile guvernamentale", a declarat, la rândul său, Damian Green, ministrul Imigraţiei din cadrul Guvernului. „Guvernul trebuie să redefinească politica imigraţionistă dar nu aceasta este soluţia”, a precizat el.

În prezent, statisticile arată faptul ca aproximativ un sfert din populaţia oraşelor din Marea Britanie este fromată din imigranţi. Majoritatea este formată din imigranţi din ţări est-europene ca Cehia şi Polonia.

Antena3.ro

×
Parteneri
Vladimir Putin, învestit pentru încă 6 ani ca preşedinte al Rusiei
x close