Antena 3 CNN Externe Suporterii de la Euro 2008, în pericol de a se îmbolnăvi de pojar

Suporterii de la Euro 2008, în pericol de a se îmbolnăvi de pojar

Suporterii de la Euro 2008, în pericol de a se îmbolnăvi de pojar
20 Apr 2008   •   16:47

Suporterii echipelor de fotbal care călătoresc pentru a-şi vedea echipele preferate la Campionatul European 2008 sunt în pericol de a se îmbolnăvi de pojar. Erupţii semnificative ale bolii s-au produs deja în Elveţia şi Austria, două dintre ţările care vor găzdui competiţia sportivă în vara acestui an. O echipă de experţi în vaccinuri conduce in Austria o campanie de evaluare a riscului produs de această boală, cu doar 8 săptămâni înainte de campionat.

Experţii i-au avertizat pe oameni să se vaccineze împotriva acestei boli contagioase. Personalităţi de la Centrul European de Prevenire şi Control (ECDC) au declarat că mai mult de 1.300 de cazuri de pojar s-au înregistrat în Europa în primul trimestru al anului 2008, comparativ cu doar 800 în aceeaşi perioadă a anului trecut. În anul 2007, Elveţia. Marea Britanie, România şi Irlanda au fost ţările cu cel mai mare număr de cazuri de pojar înregistarte la 100.000 de oameni.

Sute de mii de oameni, unii nevaccinaţi împotriva pojarului, sunt aşteptaţi să călătorească în Austria şi Elveţia pentru Campionatul European de Fotbal.

Vaccinarea copiilor împotriva pojarului a devenit o procedură de rutină în majoritatea statelor europene, încă din anii 80.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close