Antena 3 CNN Externe Taiwan. Un bărbat şi-a dat foc pentru a protesta faţă de guvern

Taiwan. Un bărbat şi-a dat foc pentru a protesta faţă de guvern

Taiwan. Un bărbat şi-a dat foc pentru a protesta faţă de guvern
12 Noi 2008   •   10:24

Momente de groază la Taipei, capitala Taiwanului. Un bărbat de aproape 80 de ani şi-a dat foc într-o piaţă centrală a oraşului. El a fost dus la spital, dar starea sa rămâne critică. Motivele gestului său sunt neclare. Incidentul i-a înspăimântat pe toţi cei aflaţi în piaţă. Bătrânul pe care nimeni nu-l băgase în seamă până atunci, s-a stropit cu o substanţă inflamabilă şi în câteva clipe a fost cuprins de flăcări. Trecătorii s-au repezit să stingă focul cu tot ce aveau la îndemână, de la extinctoare la sticle cu apă minerală.
Bătrânul a fost transportat la spital, dar, cu arsuri pe 80% din corp, şansele sale de supravieţuire sunt foarte reduse. El a lăsat în urmă o scrisoare în care critică guvernul din Taiwan pentru reprimarea protestelor faţă de vizita unui reprezentant al Chinei comuniste. Taiwanul s-a separat de China din 1949, când comuniştii au preluat puterea la Beijing.
În scrisoarea sa, bărbatul susţine că a fost "ruinat" de guvernele care au administrat insula în ultimele decenii. În piaţa unde s-a produs incidentul se desfăşoară, de şase zile, o manifestaţie antiguvernamentală a studenţilor. Organizatorii au promis să facă totul pentru a preveni noi acte disperate asemenea celui de ieri.

Antena3

×
Subiecte în articol: Taiwan
Parteneri
Florin Piersic, transferat la o clinică privată
x close