Antena 3 CNN Externe Țara în care președintele și-a numit soția prim-vicepreședinte

Țara în care președintele și-a numit soția prim-vicepreședinte

Țara în care președintele și-a numit soția prim-vicepreședinte
Sursa foto: Foto:Ilham Aliyev/Facebook
21 Feb 2017   •   17:11

Preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, şi-a numit soţia, Mehriban Alieva, prim-vicepreşedinte al republicii, anunţă serviciul de presă al şefului statului azer, citat de presa internațională și Agerpres.

Potrivit Constituţiei azere, prim-vicepreşedintele republicii preia atribuţiile preşedintelui, în cazul în care acesta nu este în măsură să le exercite. 

În septembrie trecut, în Azerbaidjan a avut loc un referendum privind modificarea Constituţiei, care a fost contestat de opoziţie şi diferite organizaţii pentru apărarea drepturilor omului. Printre modificările votate figurează extinderea mandatului preşedintelui de la cinci la şapte ani, instituirea funcţiei de prim-vicepreşedinte al republicii şi scăderea la 35 de ani a vârstei de la care o persoană poate candida la funcţia de preşedinte al ţării. 

Funcţia de prim-vicepreşedinte, ale cărei prerogative le depăşesc pe cele ale premierului, a fost vacantă până la numirea soţiei lui Aliev. 

Ilham Aliev (56 de ani), conduce cu o mână de fier Azerbaidjanul de la decesul tatălui său, Gheidar Aliev, în 2003. Acesta din urmă s-a aflat la putere timp de zece ani, începând cu 1993.

×
Subiecte în articol: Azerbaidjan
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close