Antena 3 CNN Externe Tăriceanu: ?România sprijină fără rezerve aderarea Turciei la UE?

Tăriceanu: ?România sprijină fără rezerve aderarea Turciei la UE?

Tăriceanu: ?România sprijină fără rezerve aderarea Turciei la UE?
28 Mai 2008   •   19:12

La o întrevedere pe care a avut-o miercuri la Palatul Victoria, premierul Călin Popescu Tăriceanu l-a asigurat pe preşedintele Marii Adunări Naţionale a Republicii Turcia, Köksal Toptan, că România sprijină fără rezerve aderarea acestei ţări la Uniunea Europeană. Mai mult, ţara noastră va acorda Turciei sprijin ?pe baza experienţei acumulate în timpul procesului de aderare a României la UE?, scrie Rompres.

Preşedintele legislativului turc a mulţumit pentru susţinerea exprimată de România şi a afirmat că ?relaţiile perfecte? dintre cele două ţări ?pot constitui un exemplu pentru alte state?. Köksal Toptan a mai precizat că se simte în România ?ca acasă? şi şi-a exprimat speranţa de a vedea cât mai multe investiţii româneşti în Turcia, dar şi unele investiţii comune, în baza unei cooperări economice bilaterale. ?Considerăm că firmele româneşti şi turceşti trebuie să caute soluţii comune pentru a face investiţii pe terţe pieţe?, a declarat oficialul de la Ankara.

Un alt domeniu în care Turcia şi România ar putea coopera este cel energetic, au afirmat cei doi oficiali, referindu-se la proiecte precum interconectarea prin cablu submarin între Constanţa şi Istanbul pentru transportul energiei electrice, proiectul oleoductului Nabucco şi stoparea poluării în Marea Neagră.

Antena3.ro

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close