Tastatura poate strânge de 5 ori mai multe bacterii decât scaunul de toaletă

02 Mai 2008   •   19:57
Tastatura poate strânge de 5 ori mai multe bacterii decât scaunul de toaletă
Mâncatul la birou, în faţa calculatorului, poate dăuna grav sănătăţii. Specialiştii britanici au pus sub microscop tastatura şi au descoperit că pe butoane se găsesc de cinci ori mai multe bacterii decât pe un scaun de toaletă. Mai mult, probabilitatea de a lua o boală de care suferă colegul cu care împarţi tastaura este şi mai mare, pentru că doar o persoană din zece îşi face curat la locul de muncă. Principala cale de infestare a tastaturii este servirea prânzului în faţa calculatorului.

Firimiturile contribuie la dezvoltarea bacteriilor. Faptul că angajaţii nu se spală pe mâini după ce folosesc toaleta este o altă cauză. De regulă, tastaturile computerelor se curaţă cu alcool, pentru că reduce prezenţa bacteriilor. Pe tastaturi se găsesc microbi care se află în nasul şi în stomacul celor care le folosesc. Stafilococul auriu şi coliforma, prezentă în alimentele crude, neprelucrate, sunt doar câteva dintre bacteriile descoperite de specialişti.

Din fericire, s-au descoperit tastaturile lavabile. Sunt dotate cu găuri de scurgere, pentru ca acestea să poată fi spălate la chiuvetă. Tastaura trebuie să fie lăsată la uscat cel puţin două ore. Din păcate, şi pe birou sunt de 400 de ori mai multe bacterii decât pe un scaun de toaletă.

Observator

x close