Antena 3 CNN Externe Taxa de barieră din Mamaia a ajuns în atenţia Comisiei Europene

Taxa de barieră din Mamaia a ajuns în atenţia Comisiei Europene

Taxa de barieră din Mamaia a ajuns în atenţia Comisiei Europene
20 Iun 2008   •   17:16

Taxa de barieră din Mamaia a ajuns pe masa Comisiei Europene. Nu se ştie cine este împotriva ei. La Constanţa, prefectul şi purtătorul de cuvânt se contrazic în declaraţii. Cert este că dacă experţii europeni spun că taxa este ilegală, cazul ar putea ajunge la Curtea Europeană de Justiţie. Prefectul Constanţei, Dănuţ Culeţu, spune că nu a făcut nicio sesizare la Uniunea Europeană privind taxa de barieră din staţiunea Mamaia.

?Precizez că această plângere nu este făcută nici de instituţia prefectului, nici de MIRA. Comisarii europeni nu au venit în România din cauza taxei de barieră?, a precizat prefectul.

Prefectul o contrazice astfel pe purtătoarea de cuvânt a instituţiei, care cu o zi în urmă declara că instituţia pe care o reprezintă a sesizat Uniunea Europeană în legătură cu taxa de barieră. ?Reprezentanţii prefecturii Constanţa au sesizat UE cu întrebarea dacă este legală taxa?, anunţat joi Roxana Nicolae, purtătorul de cuvânt al prefecturii Constanţa.

Potrivit acesteia, prefectura consideră că taxa este discriminatorie. Comisia Europeană va stabili dacă această taxă încalcă legislaţia comunitară.

Antena 3

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close