Antena 3 CNN Externe Telefonul mobil l-a trădat pe Radovan Karadzic

Telefonul mobil l-a trădat pe Radovan Karadzic

Telefonul mobil l-a trădat pe Radovan Karadzic
28 Iul 2008   •   09:35

Fostul lider al sârbilor bosniaci, Radovan Karadzic, a fost capturat datorită unei simple convorbiri efectuate de pe telefonul mobil, scrie cotidianul britanic ?The Times?. Fugarul şi-a sunat rudele din Bosnia, iar convorbirea a fost interceptată. Serviciile secrete din Serbia spun că aceasta a fost ?eroarea lui fatală?.

Telefoanele familiei şi prietenilor lui Karadzic, precum şi domiciliile acestora, erau supravegheate de câţiva ani. Deşi era unul dintre cei mai căutaţi infractori din Europa, Karadzic a renunţat la vigilenţă, pe măsură ce deghizarea lui s-a dovedit eficientă.

Astfel, în luna iunie, Radovan Karadzic şi-a sunat o rudă de pe un telefon mobil. Serviciile secrete au aflat că celularul aparţinea doctorului Dragan David Dabic, ce locuia în Noul Belgrad. Din acel moment, Dabic a intrat în vizorul autorităţilor. Era urmărit şi îi erau ascultate telefoanele.

O altă ipoteză are la bază ideea potrivit căreia autorităţile ar fi fost alertate de un telefon anonim. Persoana de la capătul firului le-ar fi povestit de medicul Dabic şi de asemănările dintre acesta şi Karadzic.

"Verificaţi, vocea lui seamănă mult cu cea a lui Karadzic?, a declarat apelantul la finalul convorbirii.

Cotidianul ?Blic? scrie că Radovan a fost urmărit timp de şase săptămâni până să fie arestat.

Antena3.ro

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close