Antena 3 CNN Externe Telegraph: Radovan Karadzic, dat pe mâna autorităţilor chiar de Ratko Mladic

Telegraph: Radovan Karadzic, dat pe mâna autorităţilor chiar de Ratko Mladic

Telegraph: Radovan Karadzic, dat pe mâna autorităţilor chiar de Ratko Mladic
24 Iul 2008   •   21:31

Radovan Karadzic a fost arestat pe baza unor informaţii furnizate chiar de Ratko Mladic, fostul lider militar al sârbilor bosniaci, căutat la rândul lui pentru genocid. Informaţia apare în cotidianul britanic The Telegraph, care citează surse din cadrul serviciilor de spionaj germane.

Totodată, presa internaţională a descoperit că bărbatul pe nume Dragan Dabici chiar există şi nu e o identitate fictivă preluată de Karadzic. Jurnaliştii au descoperit că toate datele de pe cartea de identitate falsă a lui Karadzic sunt identice cu cele ale unui bărbat care locuieşte într-un oraş din nord-vestul Serbiei. Singura diferenţă între cele două acte de identitate e poza.

În paralel cu anchetele, simpatizanţii lui Radovan Karadzic au ieşit din nou în stradă pentru a denunţa arestarea sa. Demonstraţiile au fost paşnice. Oamenii veniţi la miting au scandat numele lui Radovan Karadzic şi au intonat imnuri ultranaţionaliste. Cu toţii îl admiră pe Karadzici, chiar dacă acesta este acuzat de genocid şi crime împotriva umanităţii.

În jurul arestării lui Karadzic se fac din ce în ce mai multe speculaţii. Surse din cadrul serviciilor de spionaj germane, citate în cotidianul The Telegraph, susţin că Ratko Mladic, fostul lider militar al sârbilor din Bosnia, a fost cel care a oferit indicii despre locaţia în care se ascundea Karadzic. Au apărut şi zvonuri că şi Ratko Mladic ar fi fost arestat, informaţii care nu au fost, însă, confirmate.

Radovan Karadzic a fost vizitat în închisoare de cei doi fraţi ai săi, care au dat asigurări că acesta se va apăra singur în faţa Tribunalului Penal Internaţional.

Antena 3

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close