Antena 3 CNN Externe Temperaturile scăzute şi lipsa microbilor, atracţii turistice în Kazahstan

Temperaturile scăzute şi lipsa microbilor, atracţii turistice în Kazahstan

Temperaturile scăzute şi lipsa microbilor, atracţii turistice în Kazahstan
Sursa foto: kazahstan
23 Dec 2009   •   15:11

Apa îngheţată, care îi nemulţumeşte pe europeni, a devenit punct de atracţie turistică în Kazahtan. Preşedintele Nursultan Nazarbayev a declarat, într-un discurs, că mulţi diplomaţi ar trebui să se mute în capitala îngheţată, Astana, pentru a se bucura de vremea extremă, scrie Reuters.

?Azi sunt doar -30 de grade Celsius. Ne întăreşte spiritul? a spus Nazarbayev, care conduce ţara de 20 de ani din palatul său din marmură turcoaz.

?Oraşul e acum steril. Nu există virus sau microb care să supravieţuiască pe vremea asta. Deci trăim o viaţă lungă aici. Poate nu la fel de lungă ca a mamuţilor, dar destul de lungă?, mai spune preşedintele.


Nazarbayev s-a mutat în Astana, în 1997, şi a investit mai mult de un miliard de dolari pentru a transforma capitala într-un oraş plin de zgârie nori aurii.

Diplomaţii şi oficialii din Kazakhstan nu au vrut să se mute în Astana, a doua capitală din lume ca temperaturi scăzute, din vechea capitală Almaty. Însă pentru Nazarbayev, Astana este un simbol al independenţei Kazahstanului faţă de Uniunea Sovietică.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: kazahstan temperaturi scazute
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close