Temperaturile scăzute şi lipsa microbilor, atracţii turistice în Kazahstan

23 Dec 2009   •   15:11
Temperaturile scăzute şi lipsa microbilor, atracţii turistice în Kazahstan kazahstan

Apa îngheţată, care îi nemulţumeşte pe europeni, a devenit punct de atracţie turistică în Kazahtan. Preşedintele Nursultan Nazarbayev a declarat, într-un discurs, că mulţi diplomaţi ar trebui să se mute în capitala îngheţată, Astana, pentru a se bucura de vremea extremă, scrie Reuters.

?Azi sunt doar -30 de grade Celsius. Ne întăreşte spiritul? a spus Nazarbayev, care conduce ţara de 20 de ani din palatul său din marmură turcoaz.

?Oraşul e acum steril. Nu există virus sau microb care să supravieţuiască pe vremea asta. Deci trăim o viaţă lungă aici. Poate nu la fel de lungă ca a mamuţilor, dar destul de lungă?, mai spune preşedintele.


Nazarbayev s-a mutat în Astana, în 1997, şi a investit mai mult de un miliard de dolari pentru a transforma capitala într-un oraş plin de zgârie nori aurii.

Diplomaţii şi oficialii din Kazakhstan nu au vrut să se mute în Astana, a doua capitală din lume ca temperaturi scăzute, din vechea capitală Almaty. Însă pentru Nazarbayev, Astana este un simbol al independenţei Kazahstanului faţă de Uniunea Sovietică.

Antena3.ro

x close