Antena 3 CNN Externe Testamentul politic al lui Bhutto a fost făcut public

Testamentul politic al lui Bhutto a fost făcut public

Testamentul politic al lui Bhutto a fost făcut public
30 Dec 2007   •   13:39

Testamentul politic al liderului opoziţiei pakistaneze, Benazir Bhutto, asasinată acum patru zile, a fost dat duminică publicităţii. Fiul său, Bilawal, în vârstă de 19 ani, o va urma la conducerea formaţiunii, deşi nu are nicio experienţă în politică. Un post de televiziune pakistanez a difuzat capturi video mărite cu cei doi bărbaţi care ar atacat-o şi ucis-o pe liderul de opoziţie Benazir Bhutto. Unul dintre bărbaţi este un tânăr cu ochelari de soare, tricou alb şi o vestă închisă la culoare.

În spatele său se afla un bărbat cu un turban alb pe cap, despre care se crede că ar putea fi autorul atentatului. Alte două fotografii îl arată pe tânăr îndreptând un pistol către Bhutto în timp ce aceasta părăseşte mitingul. Agresorul se află la aproximativ trei metri de Bhutto, în stânga maşinii acesteia.br />
Mii de simpatizanţi ai fostului premier pakistanez, Benazir Bhutto, s-au adunat în faţa casei familiei îndoliate la trei zile după atentatul sângeros în care a fost ucisă Bhutto. Oamenii scandează lozinci împotriva preşedintelui Muşaraff.

În Pakistan situaţia este în continuare tensionată. Autorităţile au impus măsuri de securitate drastice. În provincia Sind, bastionul partidului condus de familia Bhutto, au fost desfăşuraţi 16.000 de luptători din unităţile paramilitare.

Adepţii lui Benazir Bhutto au ieşit în stradă pentru a cere demisia preşedintelui Muşarraf, pe care îl consideră implicat în asasinarea ei. Seria de violenţe izbucnită după moartea lui Benazir Bhutto s-a soldat cu aproape 40 de morţi. Pagubele sunt estimate la zeci de milioane de dolari.

Antena 3

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close