Antena 3 CNN Externe The Guardian: Legea împotriva imigranţilor ar putea genera un conflict între Italia şi UE

The Guardian: Legea împotriva imigranţilor ar putea genera un conflict între Italia şi UE

The Guardian: Legea împotriva imigranţilor ar putea genera un conflict între Italia şi UE
22 Mai 2008   •   12:26

Presa străină comentează pe larg măsurile dure aprobate miercuri de guvernul italian, împotriva imigranţilor din Peninsulă. Noul decret prevede sancţiuni drastice pentru străinii care locuiesc ilegal, iar un pas greşit înseamnă expulzare. Jurnaliştii britanici de la The Guardian susţin că decretul ar putea genera un conflict între Guvernul Berlusconi şi Uniunea Europeană.

?Măsuri dure împotriva rromilor şi a imigranţilor ilegali?, titrează The Guardian. Jurnaliştii scriu că Italia va expulza mai uşor cetăţenii străini, inclusiv pe cei comunitari condamnaţi pentru comiterea unor infracţiuni. În plus, publicaţia aminteşte că oficialii de la Bruxelles cred că decretul încalcă legea privind libera circulaţie în spaţiul comunitar.

International Herald Tribune scrie că măsurile luate de Berlusconi sunt menite să alunge frica italienilor după o serie de infracţiuni în care au fost implicaţi imigranţi. The Times notează că premierul italian şi-a respectat promisiunile din campanie şi a trecut la fapte încă din prima şedinţă de guvern. Italienii au spus miercuri Ťnuť străinilor care comit infracţiuni.

Imigranţii ar primi minim doi ani de închisoare dacă au un statut ilegal şi venituri sub salariul minim al unui italian. La şedinţa de guvern s-au mai aprobat trei proiecte de lege, care prevăd, de asemenea, măsuri anti-imigraţie.

Antena 3

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close