Antena 3 Externe The Observer: Grupări mafiote poloneze şi italiene s-ar afla în spatele scandalului privind carnea de cal

The Observer: Grupări mafiote poloneze şi italiene s-ar afla în spatele scandalului privind carnea de cal

de G.S.    |    10 Feb 2013   •   17:41
The Observer: Grupări mafiote poloneze şi italiene s-ar afla în spatele scandalului privind carnea de cal
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP

Grupări mafiote poloneze şi italiene sunt suspectate că ar juca un rol major în scandalul privind carnea de cal descoperită în mai multe produse din Marea Britanie care ar fi trebuit să conţină carne de vită, relatează The Observer, în ediţia electronică.
   
Surse apropiate Ministerului Mediului, Alimentaţiei şi Afacerilor Rurale şi Agenţiei pentru siguranţa alimentară (FSA) au declarat că burgerii de vită, lasagna şi celelalte produse contaminate cu carne de cal sunt rezultatul unei fraude care are o "dimensiune internaţională".
   
Experţi din industria sacrificării cailor au declarat pentru The Observer că există dovezi că grupări mafiote poloneze şi italiene desfăşoară scheme frauduloase de milioane de euro pentru a substitui carnea de vită cu cea de cal în timpul procesării alimentelor. Există informaţii potrivit cărora veterinarii şi alţi oficiali care lucrează în abatoare şi fabricile alimentare sunt intimidaţi să eticheteze carnea ca fiind vită, când de fapt aceasta este o alternativă mai ieftină, precum porcul sau calul.
   
Atenţia se concentrează în prezent pe estul Europei, un furnizor major de carne de cal pentru Franţa şi Italia. O parte din carnea care a mers în Irlanda provine de la furnizori din Polonia, care exportă anual aproximativ 25.000 de cai pentru sacrificare. Surse din cardul industriei au sugerat pentru The Observer că grupuri infracţionale care operează în Rusia şi statele baltice joacă un rol în comerţul fraudulos cu carne.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close