Antena 3 CNN Externe Theresa May a discutat despre Brexit cu Emmanuel Macron

Theresa May a discutat despre Brexit cu Emmanuel Macron

Theresa May a discutat despre Brexit cu Emmanuel Macron
08 Mai 2017   •   09:31

Premierul britanic Theresa May a discutat duminică despre Brexit cu Emmanuel Macron, după victoria acestuia în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Franța.

"În această seară (duminică — n.r.), premierul a discutat cu președintele ales Macron pentru a-l felicita călduros pentru victoria sa în alegeri", a declarat un purtător de cuvânt.

"Cei doi lideri au discutat pe scurt despre Brexit, iar prim-ministrul a reiterat că Regatul Unit vrea un parteneriat puternic cu o Uniune Europeană sigură și prosperă odată ce o vom părăsi", a adăugat purtătorul de cuvânt al guvernului britanic.

Macron, fost ministru al Economiei în timpul președintelui François Hollande, și-a bazat campania pe o platformă pro-UE și a făcut ca imnul Europei, o adaptare a 'Odei bucuriei' a lui Beethoven, să fie difuzat înaintea discursului de învingător susținut în curtea Muzeului Luvru din Paris.

Alegerea lui Macron, care a învins-o în al doilea tur pe candidata extremei-drepte Marine Le Pen cu peste 65% din voturi, a fost salutată de numeroși oficiali politici britanici.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: theresa may Brexit Emmanuel Macron discutie
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close