Antena 3 CNN Externe Cine este Theresa May, noua “doamnă de fier” a Marii Britanii

Cine este Theresa May, noua “doamnă de fier” a Marii Britanii

Cine este Theresa May, noua “doamnă de fier” a Marii Britanii
11 Iul 2016   •   20:24

Actualul ministru britanic de interne, Theresa May, care preia miercuri conducerea executivului de la Londra, este o eurosceptică prin convingere și va avea ca principală sarcină să negocieze ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, scrie luni AFP într-o prezentare a profilului ei, conform Agerpres.

Deși eurosceptică, Theresa May a ales la începutul anului să rămână alături de premierul David Cameron în tabăra care a susținut rămânerea în blocul comunitar la referendumul din 23 iunie. Totuși, ea s-a implicat puțin în campanie, însă a susținut o limitare a imigrației, tema favorită a taberei favorabile Brexitului (părăsirea UE), fapt care a făcut-o credibilă pentru ambele tabere.

Jonglând abil între facțiunile pro și anti-Brexit din Partidul Conservator, Theresa May a reușit în final să se impună drept o candidată a consensului la conducerea partidului și la succesiunea lui Cameron, care și-a anunțat demisia după eșecul taberei anti-Brexit la referendum.

Ea este o conservatoare care se plasează mai degrabă în zona de dreapta a Partidului Conservator, chiar dacă în prezent are un discurs orientat spre temele mai sociale, încercând astfel să-și estompeze imaginea de persoană insensibilă.

Theresa May s-a născut pe 1 octombrie 1956 la Eastbourne, oraș de coastă în sud-estul Marii Britanii. După ce și-a terminat studiile de Geografie la Oxford, a lucrat la Banca Angliei, iar în 1986 și-a început cariera politică, devenind consilier în districtul londonez Merton. După două eșecuri la legislative, în anul 1997 a fost aleasă deputată conservatoare în circumscripția prosperă Maidenhead.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: theresa may David Cameron
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close