Antena 3 CNN Externe Theresa May: ''Nu ne pregătim pentru alte alegeri generale”

Theresa May: ''Nu ne pregătim pentru alte alegeri generale”

Theresa May: ''Nu ne pregătim pentru alte alegeri generale”
30 Oct 2018   •   14:19

Guvernul de la Londra nu se pregăteşte pentru alegeri generale, scenariu care nu ar fi în interesul naţional, a declarat marţi, la Oslo, premierul britanic Theresa May.

''Nu ne pregătim pentru alte alegeri generale. Acest lucru nu ar fi în interesul naţional'', a spus şefa executivului britanic, aflată în capitala Norvegiei pentru a participa la o reuniune a Consiliului Nordic.

May a reafirmat că după Brexit nu va exista o 'frontieră dură' între provincia britanică Irlanda de Nord şi Republica Irlanda.

Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord urmează să părăsească UE la finalul lui martie 2019. Uniunea Europeană susţine să nu fie creată o 'frontieră dură' între provincia britanică Irlanda de Nord şi Republica Irlanda, astfel încât Irlanda de Nord să rămână în uniunea vamală şi în piaţa unică europeană. Această variantă ar crea însă o divizare între Irlanda de Nord şi restul Regatului Unit, lucru inacceptabil pentru Londra, care consideră că astfel s-ar compromite integritatea teritorială a ţării.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: theresa may alegeri scenariu
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close