Antena 3 CNN Externe Tibetanii au pătruns în sediul ONU din Nepal, pentru a depune o petiţie

Tibetanii au pătruns în sediul ONU din Nepal, pentru a depune o petiţie

Tibetanii au pătruns în sediul ONU din Nepal, pentru a depune o petiţie
22 Apr 2008   •   20:50

Nimic nu îi opreşte pe manifestanţii tibetani. Arestările făcute de poliţie nu i-a speriat pe susţinătorii lui Dalai Lama, iar nouă dintre aceştia au pătruns, marţi, în incinta sediului ONU din Katamandu. Ei au cerut organizaţiei să exercite presiuni asupra Chinei pentru a pune capăt represiunilor în Tibet. „Nouă manifestanţi tibetani au pătruns în incinta sediului Naţiunilor Unite în momentul în care poarta principală a fost deschisă pentru a permite accesul unui vehicul al ONU”, a declarat John Brittan, un purtător de cuvânt al ONU.

După ce au depus petiţia, manifestanţii au părăsit clădirea. „Am cerut ONU sprijinul său pentru a face presiuni asupra Chinei pentru ca drepturile omului să fie respectate în Tibet, ca prizonierii politici să fie eliberaţi şi ca să fie declanşată o anchetă referitoare la represiunea chineză (în Tibet)”, a declarat Nima Dolkar, un manifestant tibetan.

Capitala Nepalului este scena manifestaţiilor protibetane aproape zilnice, în faţa sediului ONU sau ambasadei Chinei, de când a început în martie o mişcare a exilaţilor împotriva „represiunii chineze” în Tibet. Nepalul, care a recunoscut suveranitatea Beijingului asupra Tibetului, şi-a înăsprit atitudinea faţă de cei 20.000 de exilaţi tibetani, sub presiunea Chinei. Ministerul de Interne a avertizat la începutul lui aprilie că „orice acţiune antichineză de orice fel nu va fi tolerată”.

Antena3.ro

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close