Antena 3 CNN Externe Toamna vine cu răceli. Medicii recomandă vaccinul antigripal

Toamna vine cu răceli. Medicii recomandă vaccinul antigripal

Toamna vine cu răceli. Medicii recomandă vaccinul antigripal
02 Oct 2008   •   20:53

Octombrie este luna răcelilor. Vremea schimbătoare din ultimele zile a umplut deja spitalele. Mulţi oameni au ajuns la doctor cu viroze respiratorii. Potrivit specialiştilor, trei noi tulpini de virus gripal au fost identificate, aşa că, pentru a evita o epidemie, se recomandă vaccinul antigripal.
?Vaccinul antigripal creează o protecţie nespecifică pentru virusurile gripale, în sensul că protejează de anumite tulpini de viruşi gripali.? a declarat dr Ana Maria Bucur, medic de familie. Ca alternativă la tratamentul tradiţional, medicii recomandă şi tratamentele naturiste cu tinctură de echinaceea, pentru întărirea imunităţii, ceaiuri de tei şi cimbru, precum şi lămâia şi mierea.
Românii sunt obişnuiţi însă să se trateze singuri. Puţini ştiu că dacă simptomele nu dispar după câteva zile de tratament trebuie consultat neapărat un medic.
Printre simptomele cel mai des întâlnite în cazul virozelor respiratorii se numără durerile de cap, durerile în gât şi durerea la înghiţit, nasul înfundat şi o stare de oboseală prelungită. În cazul gripei, strea generală este mult alterată, apărând adesea şi febra.
Medicii spun că luna octombrie prezintă cel mai mare risc de îmbolnăvire. Aceştia recomandă un consum mai mare de legume şi de fructe bogate în vitamina C.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close