Antena 3 CNN Externe Toarnă-ţi un pahar de ...ţigară! A fost inventată băutura cu efecte similare fumatului

Toarnă-ţi un pahar de ...ţigară! A fost inventată băutura cu efecte similare fumatului

Toarnă-ţi un pahar de ...ţigară! A fost inventată băutura cu efecte similare fumatului
27 Oct 2008   •   18:09

"Liquid Smoking" este numele primei băuturi care promite aceleaşi efecte ca şi fumatul. Creaţie a unei companii olandeze, băutura pe bază de ierburi are aceleaşi efecte ca şi o ţigară: un sentiment de euforie urmat de o stare de relaxare. Băutura a fost creată pentru persoanele care nu se mai pot bucura de o ţigară în locurile publice.
Grupările anti-fumat se tem că apariţia pe piaţă a acestei băuturi promovează dependenţa de tutun, într-un moment în care se încearcă o descurajare a fumatului în locurile publice, informează "Daily Mail". Pe de cealaltă parte, reprezentanţii companiei care urmează să comercializeze "Liquid Smoking", United Drinks and Beauty Corporation, speră ca băutura să fie pusă în vânzare în săptămâna dinaintea Crăciunului.
Potrivit reprezentanţilor companiei producătoare, băutura nu conţine nicotină, ci un amestec de ierburi sud-africane, folosite de băştinaşi încă din secolul al XIV-lea. Aceştia speră ca băutura să aibă acelaşi succes ca şi Red Bull şi să fie vândută în baruri şi cluburi.
Deoarece nu conţine nicotină sau alcool, vânzarea băuturii nu va fi condiţionată de o limită de vârstă a cumpărătorilor. Cu toate acestea, reprezentanţii United Drinks and Beauty Corporation susţin că băutura nu ar trebui vândută minorilor sub 15 ani.
Martin Hartman, directorul companiei care produce băutura, a declarat:"Liquid Smoking" este o băutură relaxantă, cu efecte similare fumatului. Iniţial, îţi va da un plus de energie şi apoi un sentiment de relaxare, de calmare. O astfel de băutură va reduce nevoia de a fuma timp de două ore."
Sursă foto: www.dailymail.co.uk

Antena3.ro

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close