Antena 3 CNN Externe Tony Blair va câştiga 500.000 de lire la o slujbă part time

Tony Blair va câştiga 500.000 de lire la o slujbă part time

Tony Blair va câştiga 500.000 de lire la o slujbă part time
10 Ian 2008   •   13:26

Tony Blair are o nouă funcţie. Fostul premier britanic a devenit consilier pe probleme politice în cadrul băncii americane JPMorgan. Potrivit presei britanice, Blair va oferi conducerii instituţiei consultanţă în domeniul politicii internaţionale. Salariul lui anual va fi de peste 500.000 de lire sterline. Banca a precizat, într-un comunicat, că fostul şef al cabinetului britanic va lucra în baza unui contract cu jumătate de normă şi va participa la evenimentele organizate de companie cu principalii clienţi.

Acest post l-ar putea transforma pe Blair în cel mai bogat fost premier din istoria recentă a Marii Britanii. Acesta a dezvăluit că are de gând să îşi ia mai multe astfel de slujbe, în viitorul apropiat. "Am fost interesat dintotdeauna de comerţ şi de impactul globalizării. În prezent, intersectarea dintre politică şi economie este foarte puternică", a declarat Blair.

Jamie Dimon, directorul JPMorgan a declarat că Blair constituie "o enormă valoare" pentru companie pentru că "în lume, doar o mână de oameni au cunoştinţele şi relaţiile pe care le are el". Blair se bucură deja de statutul de milionar după ce a semnat un contract în aloare de cinci milioane de lire sterline pentru memoriile sale, cu 1,5 milioane mai mult decât a primit Margaret Thatcher pentru autobiografia ei.

Antena3.ro

×
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close