Antena 3 CNN Externe Top 10 Forbes. Oraşe unde se trăieşte cel mai bine în lume

Top 10 Forbes. Oraşe unde se trăieşte cel mai bine în lume

Top 10 Forbes. Oraşe unde se trăieşte cel mai bine în lume
30 Aug 2008   •   13:15
Zurich este oraşul unde se trăieşte cel mai bine în lume, conform topului realizat de publicaţia americană Forbes. Oraşul elveţian este urmat de Viena şi Geneva. În clasamentul publicat de celebra revista nu se regăseşte niciun oraş din Franţa şi Marea Britanie, ţări cu o economie puternică. Clasamentul a fost realizat în baza unui sondaj anual privind calitatea vieţii.

Prima poziţie este ocuptă de Zurich, oraş cu o populaţie de aproape 400.000 de mii de locuitori. În oraşul elveţian există peste 2.000 de baruri şi restaurante, iar nivelul taxelor este foarte scăzut. Pe poziţia a doua se află Viena, capitala politică, economică şi culturală a Austriei.

Şi Geneva ocupă un loc fruntaş în topul revistei Forbes în ceea ce priveşte calitatea vieţii. Oraşul dispune de un număr mare de bănci, spitale private şi şcoli internaţionale. În plus, peste 50% din populaţie are paşaport străin. Locul patru este ocupat de Dusseldorf. Aflat pe malul Rinului, oraşul este considerat centrul de modă şi de shopping din Germania. Totodată acolo îşi au sediul unele dintre cele mai mari companii germane.

Pe poziţiile cinci şi şase se află alte două oraşe germane, Munchen şi Frankfurt. În timp ce Munchen-ul este renumit pentru festivalul anual al berii şi pentru economia dezvoltată, Frankfurt este celebru pentru arhitectura spectaculoasă şi economia puternică.

Clasamentul este completat de oraşul elveţian Berna, al doilea în lume în privinţa siguranţei şi capitala daneză Copenhaga. Pe locul nouă, se află Amsterdam, recunoscut pentru parcuri, muzee, şi pentru numărul mare de şcoli internaţionale. Amsterdam are şi câteva puncte slabe precum lipsa locuinţelor în centrul oraşului şi poluarea.

Topul este încheiat de oraşul belgian Bruxelles, centrul administrativ al Uniunii Europene.

Antena 3

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close