Antena 3 CNN Externe Torino. S-a deschis bursa locurilor de muncă pentru români

Torino. S-a deschis bursa locurilor de muncă pentru români

Torino. S-a deschis bursa locurilor de muncă pentru români
21 Iun 2008   •   10:36

La Torino s-a deschis sâmbătă cea de-a treia bursă a locurilor de muncă pentru românii din străinătate. Evenimentul este organizat de Ministerul Muncii, cu sprijinul Consulatului General de la Torino. Odată cu lansarea bursei, ministerul mai lansează şi o campanie de informare, privind drepturile şi obligaţiile românilor care lucrează în Italia.

Programul campaniei de informare cuprinde prezentări referitoare la drepturile şi obligaţiile muncitorilor români din Italia, dar şi riscurile muncii fără forme legale. De asemenea, românii din Italia pot afla din această campanie şi informaţii despre programele de finanţare europene disponibile în România. În paralel, se va desfăşura şi o bursă generală a locurilor de muncă, în cadrul căreia vor fi prezentate locurile de muncă vacante din România şi tendinţele de evoluţie ale pieţei muncii.

O bursă similară a mai fost organizată, şi la sfârşitul lunii februarie, la Roma. Atunci, s-au prezentat peste 700 de români. Majoritatea proveneau din judeţele din zona Moldovei, Bucureşti şi din sudul ţării. Jumătate dintre lucrătorii români care au luat parte la Bursa din iarnă au completat o serie de chestionare în care au solicitat, pentru întorcerea în ţară, salarii cuprinse între 450 şi 1.000 de euro.

Ministerul Muncii a organizat o Bursă a locurilor de muncă şi în Spania, în luna aprilie. O nouă bursă a locurilor de muncă şi o campanie de informare pentru români vor fi organizate pe 28 iunie în localitatea spaniolă Alcala de Henares.

Antena 3

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close