Antena 3 CNN Externe Tornade devastatoare în SUA. Şapte oameni şi-au pierdut viaţa

Tornade devastatoare în SUA. Şapte oameni şi-au pierdut viaţa

Tornade devastatoare în SUA. Şapte oameni şi-au pierdut viaţa
03 Mai 2008   •   10:20

Furtuni devastatoare în Statele Unite. Cel puţin şapte oameni şi-au pierdut viaţa în Arkansas, în urma unui val de tornade deosebit de puternice, care au măturat patru state din centrul ţării. Sute de case au fost distruse, iar zeci de mii de oameni au rămas fără energie electrică. Pentru a treia oară în acest an, centrul Statelor Unite a fost lovit în plin de un val de tornade.

Acum aproape trei luni, o tornadă ucigaşă făcuse deja 13 victime şi zeci de răniţi în Arkansas. Acelaşi stat a avut şi acum cel mai mult de suferit. Printre victime se numără o adolescentă de 15 ani care a pierit în somn, în propria ei casă, distrusă de un copac doborât de furtună în timpul nopţii.

Fratele ei de 10 ani, care dormea în aceeaşi cameră, a suferit doar răni uşoare. Furtuna a mai ucis o întreagă familie, doi soţi şi un copil preşcolar, din a cărei locuinţă n-a mai rămas absolut nimic.

Meteorologii au numărat, în total, peste 20 de tornade care au străbătut, într-o singură noapte, statele Oklahoma, Arkansas, Kansas şi Missouri şi au lăsat în urmă mormane de ruine. Multe din clădirile rămase în picioare şi-au pierdut mari porţiuni din acoperiş, iar străzile sunt blocate de arborii smulşi din rădăcini.

La Kansas City, furtuna a răsturnat chiar şi cinci vagoane de marfă de pe calea ferată. Frontul tornadelor a ajuns acum în Texas şi Kentucky, unde pagubele sunt deocamdată minore.

Trei tornade au devastat acum o săptămână şi o zonă întinsă din statul american Virginia, unde peste 200 de oameni au fost răniţi, mai multe maşini şi case au fost distruse. Câteva cartiere din oraşul Suffolk au fost prefăcute în mormane de ruine.

Sinistraţii au fost transportaţi cu autobuze către zone mai sigure şi cazaţi în adăposturi improvizate, iar poliţia a închis străzile unde au fost doborâţi stâlpii reţelelor de înaltă tensiune.

Guvernatorul statului, Timothy M. Kaine a decretat starea de urgenţă în regiunea din sud estul Virginiei. Meteorologul Brzan Jackson a descris tronada care a lovit Suffolkul ca pe ?una majoră?, viteza acesteia fiind estimată între 130 şi 180 kilometri pe oră.

Antena3.ro

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close